Foto – Gints Ivuškāns

Kulinārijas kursi, iepazīstot veģetāro kārumu gatavošanu 0

Mājās pagatavojami veģetārie deserti – tāds ir restorāna Buddha piedāvātās kulinārijas meistarklases nosaukums. Lai turpinātu rakstu sēriju par ēst gatavošanas kursiem, dodos turp un īsā laikā apgūstu sešu saldumu receptes.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Ir sestdienas pēcpusdiena, restorāna Buddha mazā zāle pamazām piepildās ar meistarklases dalībniecēm. Kļūdas nav – tās visas ir dažāda vecuma meitenes un sievietes, kuras vēlas uzzināt veģetāro kārumu pagatavošanas noslēpumus. Izņēmums ir tikai pasākuma galvenais aktieris – šefpavārs Oļegs Serafimovs. Viņš nedaudz pastāsta par sevi (veģetārietis, pats izstrādājis restorāna receptes vai uzlabojis jau zināmās) un drīz vien ķeras pie darba. Auditorija cītīgi pieraksta receptes un tiek aicināta doties pie pavāra, lai tuvāk iepazītu vai piedalītos ēdiena tapšanā. Tas gan interesē tikai dažas no meistarklases apmeklētājām. Citas daudz labprātāk tikai pieraksta, vēro, jautā un beigās degustē.

Veidojam bumbiņas

Pirmais saldums – zirņu miltu un riekstu bumbiņas. Oļegs uzkarsē pannu, izkausē sviestu un sāk grauzdēt miltus, kas, kā pārliecinos vēlāk, nudien nopērkami vai katrā pārtikas veikalā. Telpa pamazām piepildās ar patīkamu, siltu aromātu – smaržo pēc riekstiem un kardamona. Drosmīgākās palīdzes izrādās divas mazas meitenes – viena no viņām maisa pannā saliktos ingredientus, kamēr Oļegs smalcina riekstus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šis darbs drīz vien ir galā, pavārs iemaisa karstajos miltos pūdercukuru un iegūto masu noliek malā, lai atdziest, un ķeras pie nākamā ēdiena – keroba trifelēm.

Pavārs paskaidro, ka kerobs ir Eiropas dienvidos augoša kakao alternatīva, taču neesot tik tonizējošs. Nopērkams gan Rīgas bioveikalos, gan Austrumu preču tirgotavās. Samīcot šo pulveri ar samaltiem riekstiem, kļavu sīrupu un šķipsniņu aso piparu, meistara rokās jau drīz vien ir plastilīnam līdzīga tumšbrūna masa. Viņš ņem fizāļa auglīti, ietērpj to brūnajā mētelī un vēl apviļā keroba pulverī. Trifele gatava! Abas meitenes paklausīgi uzliek priekšautus, nomazgā rokas un uzvelk gumijas cimdus, lai turpinātu darināt pildītās trifeles. “Nav viegli, it īpaši, ja to dara pirmo reizi un ja cimdi par lielu,” min kāda dāma publikā. Taču meitenes pacietīgi virpina bumbiņas citu pēc citas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.