Cik gards ir ceptais siers! 0

Gatavojam arī citus salātus, variējot līdzīgas sastāvdaļas. Dažādību panāk ar aizdaru. Vieniem salātiem pievieno ingvera mērci, citus bagātina ar balzamiko un ogu mērci. Piedevām izmanto arī apceptu Jāņu sieru. Savējo gan vēl neesam sasējušas, tāpēc liekam lietā vairāku veidu sierus, kas iegādāti tirgū. Pavārs Nikolajs stāsta darbu secību: sieru vispirms sagriež pabiezās šķēlēs, tad panē un fritē (var apcept pannā nedaudz lielākā eļļas daudzumā). Panēšanai Nikolajs izmanto trīs sastāvdaļas: kviešu miltus, olu un tā dēvēto panko rīvmaizi, kas iecienīta Japānā un ir rupji rīvēta, tādas kā pārslas. Ēdot secinām, ka panko apviļāts siers ir pūkaini kraukšķīgs. Var, protams, panēt arī parastajā vai rudzu rīvmaizē un tad apcept. Veido siera plati, tumšās šķēles kārtojot pamīšus ar gaišajām.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Lasīt citas ziņas

Zanei uzticam sakult olas – viņa taču ir galvenā redaktore, atbildīga persona. Panēšanai Zane ņem talkā Lauru, mūsu visjaunāko kolēģi.

Pavārs saliek rindā bļodiņas – miltus, olas, panko. Process var sākties. No malas raugoties, izskatās, ka kolēģes ir īpaši trenējušās, panē ātri un ritmiski. Laura secina, ka, siera gabaliņus apviļājot panko, tie stingrāk jāpiespiež, lai veidotos vienmērīgāka kārtiņa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad panētie gabaliņi nofritēti, Nikolajs rosina vēl vienu recepti: Jāņu sieru sagriež pabiezās šķēlēs un apbrūnina uz pannas, pēc tam uzrasina veselīgo un vērtīgo kaņepju eļļu.

Gan fritēto, gan apcepto sieru var ēst siltu vai aukstu. Zane priecājas, ka, dažādi pagatavojot vienu sieru, iegūstam vairākas gardas uzkodas Jāņu mielastam. Turklāt – to mēs secinām visas! – cepto sieru baudot, apstāties ir visai grūti, pārāk garšīgs.

CEPTS SIERS AR DĀRZEŅIEM PĪLĀDŽU UN ĀBOLU MĒRCĒ

MARINĒTS, KALTĒTS, PAT SĀLĪTS SIERS. 8 IEDVESMOJOŠAS RECEPTES

Derīgs padoms! Panētus siera gabaliņus var sagatavot laikus un ielikt saldētavā, vien jāatceras apakšā palikt cepampapīru, lai nepielīp. Pirms viesu ierašanās atliek vien uzcept.

Šādi panēt var arī svaigsieru, mocarellu vai kamambēru. Izcepot apkārt izveidosies kraukšķis, bet viducis tīkami pakusīs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.