Publicitātes foto

Cik lielas ir zivis, kad tās pārliek uz nākamo baseinu? 0


Kad zivis ir 1 ½ gramus smagas, tās tiek pārliktas uz citiem lielākiem baseiniem, kuru mums ir jau 34. Nākamajā fāzē tās sver jau 50 līdz 100 gramus, un šajā stadijā jāuzmana, lai tās, kuras izaug ātrāk, neapēd citas – nenodarbojas ar kanibālismu! Tādēļ tās, kas ir lielākas, regulāri atlasām, šķirojam un pārvietojam uz citu baseinu, lai mazākās var izdzīvot un pienācīgi attīstīties.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Lasīt citas ziņas

Kad zivis ir vēl vairāk paaugušās, tās tiek pārvietotas uz lielajiem baseiniem. Tur zivis dzīvo tik ilgi, līdz sasniedz 100 līdz 1000 gramu smagumu, kad tiek realizētas. Šajā stadijā tās ir ļoti draiskulīgas un tām patīk lēkāt. Tāpēc uz lielajiem baseiniem ir sieti, lai zivis neizlēktu ārā vai sevi netraumētu.

Cik tad jums ir darbinieku? Bez jums nevienu neredzu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mums vidēji maiņā cehā strādā divi līdz četri cilvēki, bet, kad ir jāpārvieto zivis, nāk talkā papildspēki. Mēs strādājam 24 stundas diennaktī, 365 dienas gadā – zivis nesvin Jāņus vai Ziemassvētkus.

Nu un tad uz veikalu? Bet, es saprotu, ka zivis tiek badinātas 14 dienas, pirms tās nonāk veikalā. Kāpēc zivis tiek badinātas pirms pārdošanas un ēšanas?

Badināšana nodrošina, ka visas vielas, kuras zivs ir uzņēmusi augšanas procesā, tiek izvadītas, un zivs sasniedz maksimāli augstāko līmeni garšas un kvalitātes ziņā. Pasaulē varbūt visi audzētāji to neievēro, taču mēs šādā veidā nodrošinām zivju izcilo garšu.

Kas ir ideālais zivs svars?

Tā ir gaumes lieta. Ir pieprasījums gan pēc 500 gramu smagām, gan lielākām zivīm. Mēs piedāvājam zivis, kas sver līdz vienam kilogramam.

Jūsu zivju audzētava ir milzīga. Protams, jums bija nepieciešams finansējums. Kā to piesaistījāt?

Mums bija tā iespēja saņemt Eiropas struktūrfondu līdzekļus sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu vairākiem projektiem – gan dīķu veidošanai, gan ēku būvēšanai, lai būtu ražošana arī “zem jumta”.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.