Foto – LETA/EPA/AFI

VĀCIJA 2

Vācijas parlamenta apakšpalātā būs divi balsojumi par jaunu palīdzības paketi Grieķijai. Pirmais būs par pilnvarojumu valdībai uzsākt sarunas par palīdzības konkrēto apjomu un nosacījumiem, bet otrais – par galīgās vienošanās apstiprināšanu.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Kancleres Angelas Merkeles vadītajai valdībai Bundestāgā ir pārliecinošs vairākums, jo “lielā koalīcija” kontrolē 504 no 631 deputāta balss. Arī abas opozīcijas partijas – “zaļie” un kreiso ekstrēmistu partija “Die Linke” (“Kreisie”) -, domājams, vienošanos atbalstīs. Tādējādi balsojuma iznākums aritmētiski ir šķietami izšķirts.

Tomēr politiski Merkeles situācija ir sarežģītāka. Viņas vadīto kristīgo demokrātu (CDU) un to Bavārijas meitaspartijas – Kristīgi sociālās savienības (CSU) – rindās arvien lielāks skaits ļaužu sāk paust neapmierinātību ar Grieķijas valdības rīcību.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aptuveni 30 deputāti, kas pārstāv CDU/CSU, jau februārī nobalsoja pret Grieķijas glābšanas programmu, bet 100 citi paziņoja, ka tā bijusi pēdējā reize, kad viņi piekrīt iet Atēnām pretī.
Ja dumpinieku skaits pietuvosies pusei no CDU/CSU frakcijas locekļu kopskaita, tas kanclerei būs nopietns trieciens. Tomēr bieži konservatīvie sākotnēji skaļi kurn, taču galu galā pakļaujas partijas disciplīnai.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.