Liec kārbā un tvaicē! Šis palīgs virtuvē derēs gan mikroviļņu, gan cepeškrāsnīm 0
Izmantojot tvaicēšanas trauku, kas ražots no silikona un vizuāli līdzinās aploksnei, var nošaut vairākus zaķus vienlaikus. Nav visu laiku jāstāv pie plīts, lai visu pieskatītu. Ēdiens gatavojas savā sulā, vienalga, vai tie būtu dārzeņi, gaļa vai zivis, turklāt saglabājas produkta forma, struktūra, dabiskā garša, vitamīni, mikroelementi. Tvaicēti produkti ir viegli sagremojami, nesatur liekas kalorijas, kaitīgo holesterīnu un šlakvielas. Ēdiens ir veselīgs un ar piesātinātu garšu. Tomēr tiem, kuri pieraduši ēst ceptus kartupeļus vai gaļu, sākumā tvaicēta ēdiena garša var šķist sāja. Lai uz šādiem produktiem pārietu pakāpeniski, ēdot ieteicams pievienot dažādas mērces un garšvielas.
Dārzeņus, zivis vai gaļu ieliek tvaicēšanas kārbā un aizver vāku. Ievieto mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī, uz atklātas liesmas gan ne. Pēc dažām minūtēm maltīti varēs celt galdā. Piemēram, brokoļi cepeškrāsnī jātvaicē 15 minūtes, mikroviļņu krāsnī – vien četras, tikpat ilgs laiks nepieciešams burkāniem, bet kartupeļus no cepeškrāsns varēs izņemt pēc 12 minūtēm. Kad ēdiens gatavs, traukam ļauj kādu brīdi atdzist.
Silikons iztur ļoti lielu karstumu (līdz +220 °C), tam nekaitē arī zema (–60 °C) temperatūra, tāpēc trauku ar visu ēdienu var droši likt ledusskapī. Tvaicēšanas kārbu var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, neraizējoties, vai tā saglabās savas īpašības.