Foto- Valdis Semjonovs

Liellopa pleca steiks ar kartupeļu-trifeļu biezeni un krāsnī ceptu tomātu un austersēņu mērci 
 0

Sastāvdaļas: (2 personām) 400 g Urugvajas liellopa pleca steika, 300 g kartupeļu, 100 g piena, 40 g sviesta, 10 g trifeļu eļļas, 1 tomāts, 20 g ķiploka, 10 g timiāna, 100 g austersēņu, 100 g saldā krējuma, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un vāra, kamēr mīksti. Saspaida, uzbārsta sāli, pievieno uzkarsētu pienu un sviestu, saputo. Pirms pasniegšanas pievieno trifeļu eļļu.

Steikam uzkaisa sāli un piparus, apcep uz sakarsētas pannas, pēc tam 2 – 4 minūtes turpina cept cepeškrāsnī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomātu pārgriež uz pusēm, uzbārsta sāli un piparus, pievieno sakapātu ķiploku, timiānu, olīveļļu, pusotru stundu cep 140 grādu temperatūrā.

Lai pagatavotu mērci, austersēnes kopā ar ķiplokiem un timiānu cep uz pannas, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus.

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.