Praktiski
Receptes

Liellopu gaļa flāmu gaumē ar divreiz fritētiem kartupeļiem0

Foto – Ilze Pētersone

Sastāvdaļas gaļas ēdienam – 1 kg liellopu gaļas, 4 lieli sīpoli, 3 daivas ķiploka, 50 g sviesta, 1 ēdamk. eļļas, 0,5 l tumšā alus, 2 tējk. etiķa, 1 ēdamk. brūnā cukura, 2 ēdamk. kartupeļu miltu, timiāns, pipari, sāls.

Kartupeļiem – kartupeļi, sāls, eļļa bez stipras piegaršas.

Pagatavošana.

Gaļai: apcep eļļā un pusē no sviesta ripiņās sagrieztus sīpolus un ķiplokspiedē izspiestus ķiplokus. Cepšanas beigās pievieno cukuru, lai karamelizējas, un izņem no katla. Gaļu sagriež strēmelītēs, pārkaisa ar miltiem, samaisa un apcep atlikušajā sviestā. Pielej alu, uzvāra un pievieno sīpolu un ķiploku masu, etiķi, garšvielas, sāli. Katlam uzliek vāku un sautē uz mazas liesmas apmēram stundu vai cepeškrāsnī 180°C karstumā.

Kartupeļiem: nomizotus kartupeļus sagriež vienādos un pēc iespējas garākos salmiņos, izmērcē aukstā ūdenī apmēram 1 – 1,5 stundu, apmaisa, lai mazāk cietes. Katliņā uzkarsētā eļļā, lai tikai tā nedaudz burbuļo, kartupeļus vāra apmēram 5 minūtes, uzmanot, lai nesāk apbrūnēt. Izņem ar putojamo karoti un izklāj uz salvetes, lai uzsūc eļļu. Neilgi pirms ēdiena pasniegšanas eļļu uzkarsē augstākā temperatūrā un kartupeļus vāra, līdz kļūst brūni un kraukšķīgi. Liek uz salvetes, lai uzsūc eļļu, apkaisa ar sāli un pasniedz kopā ar gaļu.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

IK
Ilze Kalve
Pasaulē
“Ir jābūt gataviem arī mazāk labvēlīgai situācijas attīstībai.” Vēstniece nosauc visbūtiskāko šībrīža aicinājumu Latvijas pilsoņiem, kuri dzīvo Lielbritānijā
4 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Kāpēc Kurzeme nesākas Bolderājā. Kur beidzas vēsturiskā Vidzeme un sākas Latgale? Intervija ar Jāni Turlaju
Intervija 3 stundas
LE
LETA
Dabā
Nākamnedēļ laikapstākļi mainīsies. Vai karstums vēl atgriezīsies? Sinoptiķu prognoze
3 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Vēlēšanu kaislības Baltkrievijā: aizturēti septiņi Lukašenko galvenās sācenses Tihanovskas štāba pārstāvji
1 stunda
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
“Man pārsvarā ir vienalga, ko cilvēki par mani domā!” Māksliniece Anna Heinrihsone par apaļo jubileju, izstādēm un piedzīvoto Parīzē
Intervija 3 stundas