Andris Zvaigzne
Andris Zvaigzne
Foto no Facebook

Izmanto citu paļaušanos uz godaprātu 17

Aizdomīgs ir arī ceļu satiksmes negadījumu raksturs. Visbiežāk iebraukts sānos priekšā braucošajam auto, kad tas mainījis joslu virzienā pa labi. Priekšā braucošais, protams, atzīts par vainīgu. Tāpat Zvaigzne, atrodoties uz galvenā ceļa, iebraucis sānos auto, kas braucis no mazāk svarīga ceļa uz galveno. Vairākas reizes uzbraukts auto, kad tas atpakaļgaitā braucis ārā no stāvvietas. Formāli no ceļu satiksmes noteikumu viedokļa Zvaigzne un, iespējams, viņa paziņas nav vainīgi. Tiesa, noteikumos ir teikts, ka, neskatoties uz priekšroku, apzināti virsū nevienam braukt nedrīkst. To gan ļoti grūti pierādīt. Un šī raksta varoņi visu laiku uz to ir paļāvušies.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Tomēr pagājušā gada 12. aprīlī situācija mainījās. Apdrošinātāji atteicās maksāt, jo paša A. Zvaigznes nofilmētajā un apdrošinātājiem piegādātajā video redzams, ka pirms sadursmes un sadursmes laikā ar priekšā braucošo auto viņš nebremzē, bet palielina ātrumu un tad vēl strauji pa labi iebrauc ceļa nožogojumā. Saņemot atteikumu, Zvaigzne esot piedraudējis ar televīzijas uzsūtīšanu, kur viņš strādājot. Pagājušā piektdienā apdrošinātāju pārstāvis un Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis arī tika uzaicināts uz raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” ierakstu. Tad arī raidījuma vadītājam G. Bojāram apdrošinātāji uzrādījuši savus apkopotos datus, kas parāda A. Zvaigznes biežo iesaisti ceļa satiksmes negadījumos. Kā jau minēju, pārraide bija iecerēta vakar, taču, ņemot vērā šīs aizdomas, raidījums atcelts.

Apdrošināšanas kompānijas, aizbildinoties ar aizliegumu izpaust datus par klientiem, man oficiāli neko nesaka par A. Zvaigzni. Bet trīs kompānijas, lūdzot neminēt nosaukumu, tomēr atklāj, ka A. Zvaigznes uzvārds viņiem ir zināms un ka viņš tiek turēts aizdomās par apdrošināšanas atlīdzību izkrāpšanu. Te jāatgādina, ka, notiekot ceļu satiksmes negadījumam, uzņēmums, kas apdrošinājis vainīgā auto vadītāja atbildību, sedz zaudējumus nevainīgajam autovadītājam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.