Prieks. Īsti svētki 10

Pērn Lāčplēša diena 11. novembrī daudzām ģimenēm bija patiesi piepildīti svētki. No rīta varēja doties uz kādu no norādītajām vietām, lai klātienē satiktu Nacionālo bruņoto spēku karavīrus, kuri bija sagādājuši aizraujošas atrakcijas bērniem.

Reklāma
Reklāma
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Lasīt citas ziņas

Pie bruņutransportieriem kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā pat veidojās nelielas rindas – kurš gan laidīs garām iespēju paložņāt pa tik interesantām mašīnām. Tikmēr pusaudži ar interesi pētīja ieročus un maskēšanās tērpus, bet citi cienājās ar īstām karavīru pusdienām no lauka virtuves. Vakarā – lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem uz Brīvības pieminekli, kas šajā reizē bija īpaši kupli apmeklēts, un, protams, tradicionālā svecīšu dedzināšana 11. novembra krastmalā.

Un tas tikai tāpēc, ka 2017. gadā šī diena veiksmīgi bija “iekritusi” sestdienā, kad cilvēki beidzot varēja izbaudīt svētkus, nevis uz brīdi “pieslēgties” svinēšanai pēc smagās darba dienas. Tāpēc prieks, ka Saeima sākusi diskusiju par to, ka vajadzētu Lāčplēša dienu padarīt par oficiālu brīvdienu. Kā izskatās, tam būs parlamenta vairākuma atbalsts, vienīgi uzņēmēju organizācijām nepatīk. Viņuprāt, svētku Latvijā jau tāpat esot par daudz, vairāk strādāt vajagot, nevis svinēt. Bet varbūt vajadzētu domāt plašāk – vai nav tā, ka pozitīvi noskaņots, patriotisma iedvesmots cilvēks ir labāks strādnieks?
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.