Īvika Vasčļauskaite, saimniece. Pie mājražotājas Ivikas Vasčļauskaites, Liepāja.     25.05./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Īvika Vasčļauskaite, saimniece. Pie mājražotājas Ivikas Vasčļauskaites, Liepāja. 25.05./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Foto – Valdis Semjonovs

Dažas receptes ierosmei 0


Olu nūdeles izmanto daudzveidīgi: pasniedz kā piedevu zivju, vistas gaļas, jūras velšu un dārzeņu ēdieniem, pievieno salātiem, zupām un vokpannā gatavotai maltītei. Ja nūdeles paredzētas salātiem, pēc vārīšanas tās iegremdē aukstā ūdenī, lai apturētu gatavošanās procesu, un apmaisa, lai nesaliptu. Tad apslaka ar eļļu, pikantu mērci un gatavo salātus. Piedāvājam dažu ēdienu receptes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
Lasīt citas ziņas

Ar tunci. Vajag olu nūdeles, savā sulā konservētu tunci, puravus, bazilika pesto, eļļu un dilles. Sakarsētā pannā eļļā apcep sagrieztus puravus. Pievieno tunci un pesto, uzkarsē, uzbārsta dilles, un mērce gatava. Pasniedz ar vārītām olu nūdelēm.

Ar vistas fileju un šampinjoniem. Nepieciešamas olu nūdeles ar kariju, vistas fileja, šampinjoni, eļļa, saldais krējums, dilles un pētersīļi. Eļļā apcep strēmelītēs sagrieztu vistas fileju un šampinjonus, uzber garšvielas pēc savas izvēles (Ivika uzturā neizmanto sāli, tāpēc daudzi veikalā nopērkamie garšvielu maisījumi viņai neder.). Pievieno saldo krējumu un visu pasautē. Pasniedz ar vārītām nūdelēm. Uzkaisa smalki sagrieztas dillītes un pētersīļus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar dārzeņiem. Sastāvdaļas: olu nūdeles, kabacis, zaļie zirnīši (saldēti vai svaigi, ja ir sezona), šampinjoni, sīpoli, ķiploki, sojas mērce, medus, garšvielas, augu un olīvu eļļa. Augu eļļā apcep sagrieztu kabaci, šampinjonus, zirnīšus, sīpolus un ķiplokus. Uzlej ūdeni, lai pannas saturs var pasutināties, bet lai šķidruma nebūtu par daudz. Pieliek olu nūdeles un pasautē. Tad pievieno maisījumu, kas pagatavots no 2 ēdamkarotēm medus, 4–5 ēdamkarotēm sojas mērces, 2 ēdamkarotēm olīveļļas, kam pievienoti dažādi garšaugi pēc izvēles. Pannai uzliek vāku un visu pasutina uz mazas liesmiņas. Kad dārzeņi mīksti, ēdiens ir gatavs.

Ar garnelēm. Ņem olu nūdeles, garneles, papriku, cukīni, Ķīnas kāpostu, burkānus, sīpolus, ingveru, sojas mērci, citronpiparus, melnos maltos piparus un sāli. Garneles ieliek marinādē, ko gatavo no sāls, melnajiem maltajiem pipariem, citronpipariem, sasmalcināta ingvera, sojas mērces un čili saldskābās mērces (sajauc čili un ingvera pulveri, ķiploku, olīveļļu, sojas un sezama eļļu, sezama sēklas un terijaki mērci). Ķīnas kāpostu, papriku, cukīni un burkānus sagriež strēmelītēs. Vokpannā uzkarsē olīveļļu, strauji apcep 1 daiviņu ķiploka un 3 ripiņas ingvera, tad pievieno sagrieztos dārzeņus, uzkaisa sāli un čili pulveri. Viegli apceptos dārzeņus pabīda uz vokpannas malām, lai viducī varētu cept garneles. Kad tas izdarīts, visam uzlej sojas un sezama eļļu un apmaisa. Pievieno vārītas olu nūdeles, uzkaisa sezama sēklas un uzslaka terijaki mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.