Publicitātes foto

Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē. Recepti piedāvā Džeimijs Olivers 1

Lūk, recepte, kas patiks grilētas gaļas mīlētājiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas marinādei
½ tējkarotes ķimeņu sēklu
1 tējkarote fenheļa sēklu
2 krustnagliņas
1 ēdamkarote ar kaudzi saldas kūpinātas paprikas
1 apelsīns, miziņa un sula
maza buntīte svaiga timiāna, noplūktas un smalki sagrieztas lapiņas
4 ķiploka daiviņas, notīrītas un ļoti smalki sagrieztas
150 ml organiskā tomātu kečupa
6 ēdamkarotes balzametiķa

Sastāvdaļas gaļai
4 x 400 g augstākās labturības kategorijas cūkas filejas
jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari
1 sauja svaiga koriandra, noplūktas un sasmalcinātas lapiņas – pēc izvēles
1 citrona sula – pēc izvēles

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Lai pagatavotu marinādi, piestā (vai kā savādāk) saberž ķimeņu, fenheļa sēklas un krustnagliņas, sajauc tās ar papriku, apelsīnu miziņu un sulu, timiānu, ķiplokiem, kečupu un balzametiķi. Apkaisa cūkas fileju ar sāli un pipariem. Tad aplej gaļu ar marinādi tā, lai gaļa ir pilnībā pārklāta. Šim nolūkam izmanto lielāko daļu marinādes.
Fileja jāmarinē vismaz stundu, bet vislabāk – aptuveni pusi dienas. Ja plāno cūkgaļu cept uz iesmiem, tad sagriež to apmēram 2,5 centimetru lielos gabaliņos.
Kad esi gatavs gaļas cepšanai, tad liec to uz barbekjū pannas vai grila. Cep apmēram 15 līdz 20 minūtes vai arī tik ilgi, līdz fileja ir jauki apdegusi. Ik reizi, kad apgriež gaļu, apslaka to ar marinādes pārpalikumu, lai veidojas lipīga, tumša glazūra.
Gatavo fileju noliek uz lielas paplātes un ļauj piecas minūtes nostāvēties. Ja cep veselas filejas, tad sagriež tās uz pusēm vai noņem gaļu no iesmiem, apkaisa ar sasmalcinātu koriandru vai apslaka ar citrona sulu.

Lieliski sader kopā ar salātiem, asām pupiņām, kukurūzu un rīsiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.