Foto – Timurs Subhankulovs

– Ievērojams, no debatēm televīzijā palicis atmiņā, ka stiprs cīnītājs ir Dainis Liepiņš. Kā viņam klāsies Saeimā? Labā nozīmē Liepiņš nav uz mutes kritis, bet kādā jomā viņš ir speciālists? 19


– Tautsaimniecībā. Liepiņa kungs nāk no uzņēmējdarbības vides un bijis arī Jelgavas domes deputāts. Viņa spējas esam ņēmuši vērā, un Liepiņš būs LRA Saeimas frakcijas vadītājs.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Lasīt citas ziņas

– Kādas saites uzturēsiet ar vēlētājiem, ar partiju, kā praktiski pārstāvēsiet reģionu intereses.

– Reģionu apvienības uzbūvē ir Reģionu alianses partija, Vidzemes partija un apvienība “Iedzīvotāji”. Frakcija regulāri tiksies ar partijas ļaudīm un arī ar tiem spēkiem, kas noslēdza līgumu un piedalījās mūsu sarak­stā. Tās bija vēl sešas partijas – LSDSP, Kristīgie demokrāti u. c. Mēs uzklausīsim partnerus. Pirms kāda pusgada bija liels satraukums, kā panākt, lai latviešu balsis nešķeltos, kā konsolidēt politisko vidi. Mēs savā līmenī to faktiski izdarījām, apvienojot virkni spēku, kas grasījās iet uz vēlēšanām ar pašu sarakstiem. Mēs atradām kopīgu valodu, balsis netika pārmēru saskaldītas.

CITI ŠOBRĪD LASA

E. Līcītis: – Dabiska apvienošanās būtu ZZS ar Reģionu aliansi. Abas partijas sakās pārstāvam laukus, reģionus.

– ZZS programmā skaidri ierakstījusi, ka atbalsta reģionālo apvienību NAP ietvaros. Tas nozīmē, ka Latvijā ir 21 novads + deviņas pilsētas. Tur pienākas ES fondi, valsts investīciju līdzekļi, sociālais atbalsts, un tur dzīve varēs sist augstāku vilni nekā citur ārpus Rīgas. Tas nozīmē, ka 89 novadi, 630 tūkstoši cilvēku paliek ārpus borta. Viņiem liegtas privilēģijas piekļūt ES naudām, attīstīties tuvāk dzimtajām mājām, kultūrvēsturiskajās Latvijas vietās. LRA uzskata – tas nav pareizi. Un tā ir mūsu pamatatšķirība ar LZS.

– Mazo novadu, pašvaldību asociāciju taču vada Kaminska kungs, LZS biedrs no Auces.

– Tieši tā. Ceram, ka Saeimā, kur ievēlēti samērā daudzi pašvaldību cilvēki, neskatīsies uz Latviju kā uz vienu lielu pilsētu ar parku. Viņi varētu uzlūkot Latviju, kurā ir stipri reģioni, no kuriem ceļas stipra valsts. Tie ir divi būtiski atšķirīgi attīstības modeļi.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.