Foto: Anda Krauze

Meža sēņu zupa ar ceptu ābolu krējumu. Īstiem gardēžiem! 0

Sastāvdaļas
• 4 l liellopu buljona
• 800 g gaileņu
• 800 g baraviku
• 800 g beku
• 500 g selerijas sakņu
• 500 g kartupeļu
• 500 g burkānu
• 2 sīpoli
• 3 ķiploka daiviņas
• 2–3 timiāna zariņi
• 2 lauru lapas
• 1 rozmarīna zariņš
• pustējkarote ķimeņu
• lociņi
• pipari
• sāls

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Lasīt citas ziņas

Ābolu krējumam
• 500 g skābā krējuma
• 3 skābi āboli
• malti melnie pipari
• citrona sula
• rapšu eļļa
• kanēlis
• medus
• sviests

Pagatavošana.
Sīpolus un ķiploku sagriež, pievieno timiānu un apcep uz pannas sviestā. Liek katlā, kur tiks vārīta zupa. Sviestā apcep gabaliņos sagrieztas sēnes. Vienā reizē neliek pārāk daudz sēņu un taukvielu, citādi izdalīsies daudz šķidruma un sēnes vārīsies, nevis cepsies. Liek katlā pie sīpoliem un ķiplokiem un pārlej buljonu, kas vārīts no saceptiem liellopa kauliem. Ja nav šāda buljona, tā vietā zupai var pievienot apceptu cauraudzīti. Burkānus, kartupeļus un selerijas saknes sagriež nelielos kubiņos. Selerijas un burkānus apcep uz pannas un pievieno zupai. Garšai pieliek rozmarīna zariņu un lauru lapas. Zupu vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes. Kad virums gatavs, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu ābolu krējumu, vispirms krējumu ieliek marlītē, ievieto sietā un notecina sūkalas. Ābolus nomizo, izņem serdi, sagriež palielos gabalos, liek uz cepešpannas, noziež ar medu un sviestu, pārkaisa maltus melnos piparus, kanēli un sāli. Cep cepeškrāsnī 140 °C aptuveni pusstundu. Jāraugās, lai āboli neizšķīstu, bet veidotos karamelizēti gabaliņi. Atdzesē un sajauc ar notecināto skābo krējumu, nedaudz sāls, citrona sulas un rapšu eļļas.

Sēņu zupai uzbārsta smalki sagrieztus lociņus un pasniedz ar ceptu ābolu krējumu.

Lai dārzeņiem būtu intensīvāka garša, tos (izņemot kartupeļus) pirms pievienošanas zupai nedaudz apcep.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.