Foto. pexels.com/Christopher Welsch Leveroni

5. Ražas novākšanas laiks 22

Atkarīgs no kukurūzas veida:
Cukura kukurūza: novāc pienainās nogatavošanās fāzē, kad graudi ir mīksti un sulīgi (18–24 dienas pēc ziedēšanas). Zīda pavedieni uz vālītēm kļūst brūni, bet vālīte ir stingra. Pārbaudei viegli saspiediet graudu – tam jāizdalās baltai, pienam līdzīgai sulai.

Graudu kukurūza: novāc pilnīgas nogatavošanās fāzē, kad graudi ir cieti un vālītes sausas (septembris–oktobris).

Novākšanas tehnika: vālītes uzmanīgi nolauž vai nogriež, turot pie stumbra.

Uzglabāšana: cukura kukurūzu uzglabājiet ledusskapī ne ilgāk kā 5–7 dienas, lai saglabātu saldumu. Graudu kukurūzu žāvējiet labi vēdināmā vietā un uzglabājiet sausā telpā.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.