Foto – LETA un “Latvijas Avīze, kolāža – LA.lv

Darījums. “Latvijas pienu” pārņem vācieši 6

Tas, par ko “LA” vēstīja 2. februāra numurā, ir noticis: Hamburgā bāzētais vācu koncerns “Fude + Serrahn Milchprodukte” ir kļuvis par Latvijas lauksaimnieku kooperatīvu lolojuma – SIA “Latvijas piens” rūpnīcas kontrolpaketes (75,1%) īpašnieku. Biežais viesis, saražotās produkcijas pircējs un dokumentu pētnieks – “Eximo Agro-Marketing” ilggadējais vadītājs Baltijas valstīs Jānis Vaivods ir nomainījis Anitu Skudru valdes priekšsēdētāja amatā. Vēl valdē kopš ceturtdienas divi vācieši – Tīss Andreass Zerāns, mātes kompānijas līdzīpašnieks, un Jānis Cipulis, tā meitas uzņēmuma “Eximo Agro-Marketing” vadītājs Hamburgā. Skudra savu milzīgo vezumu (LPKS “Trikāta” maksātnespēju, līdzekļu un piena trūkumu, piena krīzi ar zemo cenu, pārorientāciju uz sieru un eksporta tirgus atrašanu Skandināvijā) izvilka un ir brīva. Vācieši sola pamatīgas investīcijas, lai dubultotu ražošanas apjomu gan ar industriāliem produktiem, gan ar sieru. Ar valsti saistības nokārtojuši. Kaut arī kooperatīvs “Latraps” izglāba piena kooperatīvu rūpnīcu no kraha, tas tagad atgādina, ka ir graudu kooperatīvs, un kopā ar “Dzēsi” un VAKS paliek mazākuma akcionāri.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Lasīt citas ziņas

Izgāšanās. KNAB un prokuratūra parāda savu vājumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodemonstrējis savu bezspēcību un izbeidzis kriminālprocesu par Satiksmes ministrijas, Rīgas brīvostas valdes amatpersonu un valsts amatpersonu iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem. Šaubas par šā lēmuma likumību nav radušās arī prokuratūrai, jo pretējā gadījumā tai ir tiesības to atcelt. Sabiedrībā gan skan jautājums, vai KNAB šādu lēmumu nav pieņēmis, pakalpojot oligarhiem. Vēl jo vairāk tādēļ, ka iepriekš “no trases” tika noņemti gandrīz visi pieredzējušie KNAB darbinieki, kas nodarbojās ar šīs lietas izmeklēšanu. Bijušās KNAB korupcijas bloka apkarošanas amatpersonas atzīst, ka lieta bijusi ļoti sarežģīta, apjomīga, ka tajā tika ieguldīts pamatīgs darbs un nevar būt, ka galarezultātā viss izkūp gaisā, pastiprinot vēl vairāk jau tā sabiedrības negatīvo attieksmi pret tiesībsargājošajām iestādēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavojuši Ilze Kuzmina, Māra Libeka, Māris Antonevičs, Raivis Šveicars

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.