Foto – Timurs Subhankulovs

– Viens no pretargumentiem uzturēšanās atļauju atcelšanas lietā un arī citos gadījumos ir, ka Krievija tādus soļus varētu uzskatīt par Latvijas vienpusējām sankcijām. Mums ir bail no Krievijas reakcijas. Tie, kas taisa politiku, uzskata, ka labāk esot nelikties ne zinis.
 38


– Varam tikai iedomāties, kāda būtu situācija Latvijā tad, ja tiktu īstenoti tie ārpolitikas uzstādījumi, kādi bija Latvijas valstij pirms Ukrainas notikumiem. Proti, bezvīzu režīms ar Krieviju. Latvija taču bija viena no tām retajām ES valstīm, kas šo lietu lobēja! Varam tik iedomāties, kā tad būtu ar “zaļajiem vīriņiem” un citiem aktīvistiem. Mēs vispār neko nevarētu izkontrolēt! Tagad to redz visi, bet joprojām ir lietas, kas būtu jādara daudz noteiktāk, stingrāk. Kaut vai aizsardzības budžets.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
“Katru mirkli izbaudīju, kā autobuss brauc” – Alisi līdz sirds dziļumiem aizkustinājusi kāda “Liepājas autobusu parka” šofera rīcība
Lasīt citas ziņas

– Bet jautājums ir tāds: ko ievēlēšanas gadījumā atbildēsiet tiem, kuri Saeimā sludinās, ka jebkura vēršanās pret Krieviju nodara postu Latvijas ekonomikai? 


– Es jau nesaku, ka ekonomika nav prioritāra. Drošība un ekonomika iet roku rokā. Sevišķi ekonomika, kas saistīta ar Krieviju. Esmu arī agrāk intervijās teicis, ka nav jābūt lielam ekonomikas ekspertam, lai redzētu, ka tās Krievijas robežvalstis, kuras izvēlas sadarboties drīzāk ar Rietumiem un pēc iespējas tālāk turēties no Krievijas, ekonomikā ilgtermiņā izrādās ieguvējas. Kaut vai Igaunija. Jo risks ir pārāk liels. Es kandidēju no Zemgales, bet Jelgavā Krievijas tanku rūpnīca “Uralvagonzavod” ceļ savu vagonu ražotni. Izveidojusies situācija, ka nevis “nacionāļi”, bet mūsu Rietumu sabiedrotie šai lietai var uzlikt veto, jo minētais uzņēmums ietilpst ES sankciju sarakstā. Kāpēc mēs paši nevarējām atzīt, ka mums ir drošības riski? Kāpēc tas bija mums jānorāda no Vašingtonas vai Briseles? Kam tad, ja ne mums pašiem vajadzētu rūpēties par savu drošību? Bet mēs tam pilnīgi nepievēršam uzmanību! Pirms kādiem gadiem desmit pieņēma lēmumu Rīgas TEC– 2 izmantot Krievijas gāzi. Stāstīja, cik lieli būs ieguvumi. Gāzes cena tad bija cita. Tagad Krievija gāzes cenas paaugstina un ekonomiski tas nebūt vairs nav tik ļoti izdevīgi.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.