Foto-Valdis Semjonovs

Visi gali ūdenī 27


Spriežot pēc sarakstīšanās e-pastā, ar Aināru Sūnu finanšu darījumos iesaistījušās gan Anda Abricka, gan Gitas Karlsbergas meita Inga, kura tai pašā gadā, kad tika ieķīlāta viņas mātei piederošā ģimenes māja, pret bankas aizdevumu 58 500 eiro apmērā ieķīlājusi sev piederošo dzīvokli Kurzemes prospektā 100.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Ne ar Talsos dzīvojošo Aināru Sūnu, ne Andu Abricku man sazināties neizdevās. Uz viņu tiesvedībai norādītajiem tālruņiem pašlaik atbild pavisam citas personas. Anda Abricka Imantas ielā 27 vairs nedzīvo, ar tiesas lēmumu pirms četriem gadiem māja pārdota izsolē. Pēc uzņēmumu reģistra datiem, akciju sabiedrība “Bestbrok” likvidēta pirms diviem gadiem. Bet sociālajos tīklos Andas Abrickas uzrādītā un pārstāvētā firma “EN 101” Latvijā nav reģistrēta.

Tā, lūk, esot gadījies

No Aināra Sūnas rakstiskajiem paskaidrojumiem tiesā lasāms, ka Gitas Karlsbergas meita Inga pati gribējusi aizdot naudu uz procentiem, par ko arī ticis noslēgts aizdevuma līgums. No Gitas un Ingas Karlsbergām saņemtās naudas summas Ainārs Sūna ieguldījis ārvalstu investīciju fondos. Līdz finanšu krīzei viss gājis gludi. Nopelnījis pats, aizdevējai atdevis solītos procentus, no kuriem pēc tam segti bankas izsniegtā kredīta maksājumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bet, sākoties krīzei, investīciju fondi izputējuši, un Ainārs Sūna pazaudējis visu no aizdevēja saņemto un fondos ieguldīto naudu. Kad aizdevējs, kuram bijuši jāmaksā bankā paņemtā kredīta procenti, sācis atprasīt savu naudu, veiklajam investoram vairs nav bijis ko atdot. Noklausoties sarunu audioierakstus ar Aināra Sūnas piedalīšanos, top skaidrs, ka naudu, kuru pēc tam ieguldījis investīciju fondos, viņš aizņēmies arī no citiem cilvēkiem, kuriem vēlāk skaidrojis to pašu: “Naudas vairs nav, neko savā kabatā neesmu iebāzis.” Tiesā Ainārs Sūna atzinis, ka ir parādā Ingai Karlsbergai 56 000 eiro, kas ir bankā viņai izsniegtā aizdevuma apmērā. Bet noliedz, ka būtu aizņēmies naudu ļaunprātīgos nolūkos. Tā esot iznācis finanšu krīzes dēļ.

No tā var secināt, ka šajos naudas darījumos, uz peļņu cerēdami, ļaudis iesaistījušies labprātīgi, neviens viņus nav ar varu piespiedis ieķīlāt savus īpašumus un aizdot naudu uz procentiem. No šī secinājuma gan lec ārā pensionāre Gita Karlsberga, kas savās vecumdienās diezin vai apzināti sev bija plānojusi tik smagus pārbaudījumus.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.