Foto – Aija Geida

Ķiršu ievārījums. Kā rīkoties, lai ogas nenostātos virspusē? 0

Jūsu žurnāla rakstā par ievārījumiem minēts, ka viena no gatavības pazīmēm ir tā, ka ogas un augļi sadalās vienmērīgi pa visu ievārījumu. Kā to panākt ar ķiršiem? Man visi peld virspusē. OLGA Z. SAULKRASTOS

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Sulīgiem skābajiem ķiršiem sulas ir daudz, bet pektīna – maz, un ogas peld virspusē arī gatavā ievārījumā. Bet ir daži knifiņi, lai ogas būtu vienmērīgi visā ievārījuma burciņā.

1. Ogām uzber cukuru un noliek uz 12 stundām atsuloties. Tad cukurs sasūcas ogās, vārot tās nesaraujas un vienmērīgi sadalās pa visu ievārījumu.

2. Lieto ievārījuma cukuru, kas saželē.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Ķiršus vāra kopā ar citām ogām, piemēram, ērkšķogām, jāņogām, kas teicami sarec.

4. Var ieteikt lēno vārīšanu. Ogas uz nakti apber ar cukuru, nākamajā rītā pavāra piecas minūtes, uzliek katlam vāciņu un atstāj līdz nākamajai dienai. Atkal pavāra piecas minūtes un trešajā dienā pēc tikpat ilgas vārīšanas pilda tīrās burkās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.