Ar ķirbi un ingveru. Foto – Aija Geida

Neparastāki ābolu ievārījumi 0

Visgardākais ievārījums izdodas, ja ābolus savāra kopā ar citām ogām un augļiem vai garšvielām. Pārbaudīta recepte – 1 kg ķirbja, 2 kg ābolu, pāris centimetru ingvera saknes, liels un sulīgs citrons. Ķirbi un ābolus sagriež mazos gabaliņos un vāra uz nelielas uguns, līdz mīksti. Tad pievieno sasmalcinātu ingvera sakni, rīvētu citrona miziņu (bez rūgtās baltās daļas) un citrona sulu. Ja vēlas saldāku, var pievienot 100 g cukura. Pavāra vēl piecas minūtes un pilda burkās. Lieliski garšo ar pankūkām, noder tortu pildījumiem, desertiem.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Ķirbja un ābolu masai var pielikt nevis ingveru un citronu, bet gan 1–1,5 tējkarotes piparkūku garšvielu maisījuma un cukuru. Tad ievārījumam ir izteiktāka garša un spēcīgs, patīkams aromāts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.