Ar ķirbi un ingveru. Foto – Aija Geida

Neparastāki ābolu ievārījumi 0

Visgardākais ievārījums izdodas, ja ābolus savāra kopā ar citām ogām un augļiem vai garšvielām. Pārbaudīta recepte – 1 kg ķirbja, 2 kg ābolu, pāris centimetru ingvera saknes, liels un sulīgs citrons. Ķirbi un ābolus sagriež mazos gabaliņos un vāra uz nelielas uguns, līdz mīksti. Tad pievieno sasmalcinātu ingvera sakni, rīvētu citrona miziņu (bez rūgtās baltās daļas) un citrona sulu. Ja vēlas saldāku, var pievienot 100 g cukura. Pavāra vēl piecas minūtes un pilda burkās. Lieliski garšo ar pankūkām, noder tortu pildījumiem, desertiem.

Reklāma
Reklāma
5 lietas, kuras nedrīkst izsviest no mājokļa pat tad, kad tās nokalpojušas
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. Pēc sievas nāves latviešu tētim Andrim Norvēģijā atņēma bērnus, kuri saskārās ar smagu realitāti: “Ja es neklausīju, mani lika pagrabā uz trepēm”
Kremlis žvadzina ieročus: nosauc divas vietas, kuras var kļūt par mērķi Putina atriebībai. Kas liek par to domāt?
Lasīt citas ziņas

Ķirbja un ābolu masai var pielikt nevis ingveru un citronu, bet gan 1–1,5 tējkarotes piparkūku garšvielu maisījuma un cukuru. Tad ievārījumam ir izteiktāka garša un spēcīgs, patīkams aromāts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.