
No pļavas uz šķīvja. Trīs receptītes ar savvaļas augiem 0
Ceļteku lapu salāti
Nepieciešams: 150 g jauno lapiņu, 50 g sīpola vai zaļo lociņu, ēdamkarote rīvētu mārrutku, 30 g nātru, 30 g krējuma, sāls un citrona sula pēc garšas.
Pirms salātu gatavošanas nātres un ceļteku lapiņas uz mirkli iemērc vārošā ūdenī, pēc tam notecina un sasmalcina. Sasmalcinātajai masai pievieno pārējās sastāvdaļas.
Maura sūrenes salāti
Nepieciešams: 100 g jauno lapiņu, 50 g zaļo lociņu, 1 cieti vārīta ola, 20 g krējuma vai majonēzes, sāls, dilles vai pētersīļi pēc garšas.
Visus zaļumus sīki sagriež, pievieno sāli, sakapātu olu, aplej ar krējumu vai majonēzi un pārkaisa zaļumiem.
Salātos ir ļoti daudz vitamīnu un citu vērtīgo vielu.
Maura sūrenes ikri
Nepieciešams: 100 g maura sūrenes, 10 g burkānu, 5 g diļļu, 10 g sīpola, 15 ml galda etiķa, 5 g augu eļļas 1 g sinepju.
Nomazgātos zaļumus un burkānus vāra līdz pusgatavībai, samaļ gaļas maļamajā mašīnā, pievieno viegli apceptus sīpolus un sautē līdz gatavībai. Pēc tam atdzesē, pievieno augu eļļu un sinepes.