Viesturs Lieģis
Viesturs Lieģis
Foto – Ivars Bušmanis

Jūs intervijās ar amata pretendentiem runājat par padarīto, par vērtībām, par izaicinājumiem. Kāds jums priekšstats radās pēc oligarhu sarunu izlasīšanas – kādi vadītāji ir vajadzīgi? 1

Ir divi grāvji. Viens – cik cilvēks ir profesionāls un zina nozari. Tas ir darbā iekārtošanas aģentūras risinājums. Otrs grāvis – lojalitāte. Tas ir oligarhu risinājums, kad kompetence nav tik svarīga kā lojalitāte darba devējam. Reālajā dzīvē pieprasījums ir pa vidu. Ir svarīgi, cik labi kandidāts iezīmējas organizācijā un cik labi sajūt konjunktūru (soft skills), bet vienlaikus jābūt profesionālam.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Ko šobrīd, kad jūs izsludināt dažnedažādus konkursus, darba devēji pieprasa vairāk: lojalitāti vai profesionalitāti?

Sagaida 100% profesionalitāti un arī atbilstību uzņēmuma kultūrai. Arī to, cik labi veidojas sadarbība jeb kontakts ar darba devēju – cik viņi ir uz viena viļņa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jums īsajā sarakstā droši vien veidojas piedāvājuma tops. Vai darba devējs izvēlas to pirmo? Vai arī tas var būt topā otrais vai piektais, ja ar viņu izveidojas labāks kontakts? Dzirdēju, ka konkursā uz “Latvijas gāzes” valdes priekšsēdētāja amatu Kalvītis bijis sestais.

Var būt arī tā. Bet šo konkrēto konkursu organizēja mūsu konkurenti un par to negribētu izteikties, jo arī pašam nācies būt tādās ļoti smagās situācijās.

Izvēles, ar ko lepojaties?

Padomes priekšsēdētājs Nils Melgailis un valdes priekšsēdētājs Erki Rāzuke bankai “Luminor” – domāju, ka esam dabūjuši labāko izvēli, kāda vien Baltijas tirgū pieejama. Baiba Rubesa kā “RB Rail” valdes priekšsēdētāja – ja kāds cilvēks vispār tiks galā ar “Rail Baltica” nepaceļamo projektu, tad tā ir viņa.

Un VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētāja izvēle?

To es negribētu komentēt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.