Gaiķu pagasta zemnieku saimniecības “Rapšu lauks” īpašniekam Markusam Šultem-Hoetem 6. jūnijā no aizslēgta kuģu konteinera nozaga dažādas augu aizsardzības ķimikālijas, ko garnadži sakrāmēja turpat nolūkotā piekabē, piekabināja savam vieglajam automobilim un aizvilka.
Gaiķu pagasta zemnieku saimniecības “Rapšu lauks” īpašniekam Markusam Šultem-Hoetem 6. jūnijā no aizslēgta kuģu konteinera nozaga dažādas augu aizsardzības ķimikālijas, ko garnadži sakrāmēja turpat nolūkotā piekabē, piekabināja savam vieglajam automobilim un aizvilka.
Foto – Artis Drēziņš

  10


Zināja, ka kaste ir dārga

Kas atsaucās “Lejas Palsānu” saimnieces Diānas Brokas aicinājumam un ziņoja par saviem bēdu stāstiem [email protected]?

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
TV24
Viena no šī kara interesantākajām lietām: kā iespējams noslēpt 40-50 tūkstošus cilvēku pie frontes līnijas?
Lasīt citas ziņas

Jelgavas novada Elejas pagasta SIA “Agro RB” saimnieks Renārs Butevics kopā ar tēvu 250 hektāros audzē graudaugus un bez lauksaimniecības ķīmijas neiztiek. Jūnija sākumā viņam to nozaga 10 000 eiro apmērā.

“Tas notika jūnija sākumā. Bija lietains, kad ķīmiju lietot nedrīkst, tāpēc uz noliktavu, kas atrodas pie mājas, trīs dienas nebiju gājis. Kad aizgāju… Garnadži bija zinātāji. Ņēma tikai dārgāko un vieglāko, piemēram, 15 kilogramu kasti pulverveida ķīmijas, kas maksā 1500 eiro. Nebija signalizācijas. Tagad gan to uzlikām, arī pa nakti nu skatāmies,” man stāsta Renārs. Policiju viņš izsaucis, daudz uz to necerot, bet galvenokārt tāpēc, lai varētu ķīmiju norakstīt un nopirkt jaunu. Policija piefiksējusi zagļu pēdas, bet pagaidām ziņu nekādu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Domāju, ka ķīmija jau sen Lietuvā, kur, kā esmu dzirdējis, to nelegāli var brīvāk tirgot nekā Latvijā. Pie mums jau lielāka kontrole: ja vienu gadu pērc, otru vairs ne, tad jau skatās, vai tu ko nelikumīgu nedari,” atklāj Renārs.

Lietuviešu puišeļi latviešu belarusos

“Leišu sirotāju nekaunība nav izmērojama. Naktī no 22. uz 23. jūniju gandrīz palikām bez traktoriem. Izbrīnīja vienīgi fakts, ko gan viņi būtu darījuši ar tik vecu un nolietotu tehniku, kuru pat iedarbināt svešinieks neprastu, bet vajadzēja tik un tā… Varbūt metāllūžņos vai rezerves daļās nodotu, gan jau izmantošanas veids bija izdomāts, ja jau reiz noskatīja. Traktori atradās mūsu lauku sētā, kura ir pie paša ceļa, kas ved uz Lietuvu,” raksta Ingrīda Belanoska no Aknīstes novada Gārsenes pagasta, kas ir uz pašas robežas ar Lietuvu. “Sētā ir trīs suņi un sargs. Nejaušas sakritības dēļ tajā vakarā vēlu pēc pusnakts no dzīvokļa centrā pamanīju, ka gar mūsu māju nepārtraukti kursē melns džips ar Lietuvas numuru, tas ne vienu reizi vien šajā pusē ir redzēts. 
Tikai pēc tam secinājām, ka tas džips uzmanīja mūsu māju, vai mēs gadījumā ar busu nebraucam uz laukiem. Pa to laiku trīs puišeļi darbojās jau ap traktoriem… No stiprās suņu riešanas sargs vairākas reizes izgāja apskatīt pagalmu, bet puišeļi bija veiksmīgi paguvuši noslēpties – līdz brīdim, kad jau atvērās traktoru durvis un divi nepilngadīgi traktoristi neveiksmīgi mēģināja tos dabūt pie dzīvības. Tajā brīdī, kad klāt piegāja sargs, puišeļi metušies bēgt uz ceļa pusi, vien lietuviski paskaidrojot: “Mēs neko sliktu negribējām, mēs gribējām tikai pavizināties!” Mēs secinām: zog nepilngadīgie, lai mazāka atbildība, un, kad jau ir nozagts, tālāk jau rīkojas pieaugušie. Tajā pašā naktī ir mēģinājuši vēl divās vietās zagt lauksaimniecības inventāru, bet neveiksmīgi. Mēs jau trīs gadus tā mokāmies. Gar mūsu mājām naktīs ir aizvesti vairāki traktori Lietuvas virzienā. Mēs paši burtiski katru nakti sargājam savus lopus, jo jau pāris reizes leišu fūre iebraukusi pagalmā, bet nepaveicās, jo pa nakti lopiņi ganībās. Fūre bija braukusi arī uz ganībām, bet kāds garāmbraucējs iztraucēja – milzīgs paldies šim cilvēkam, kurš saprata, ka nav normāli, ka četros naktī ganībās ir fūre! Ziņojām arī policijai, bet nevienu tas neinteresē. Neesot degvielas vai arī uzpirkti.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.