Foto – Shutterstock.com

Tu tērē pārāk daudz naudas! 0

“Mūsu attiecībās strīdi visbiežāk ir par naudas tērēšanu. Es esmu taupīga, bet manam vīrietim patīk tērēties un viņš nav diez ko saimniecisks. Lai gan viņš to var atļauties un man nekādā ziņā nenākas ciest no kārtējā spontānā pirkuma, ko viņš veicis, taču uzskatu, ka ir jāmāk taupīt, lai nodrošinātos krīzes situācijām,” apgalvo Ilze (31 gads).

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Lasīt citas ziņas

Ir gluži loģiski, ka divu cilvēku kopdzīvē un attiecībās rodas konflikti par naudas tērēšanu, tās uzkrāšanu un pārvaldīšanu kopumā, apgalvojis Niks Savojs (Nick Savoy), partnerattiecību uzlabošanas programmas Love Systems pamatlicējs.

“Nesaskaņas rodas tāpēc, ka katrs no mums ir audzināts citādi, apgūstot arī atšķirīgu attieksmi pret finanšu pārvaldīšanu. Kāds uzskata, ka ikdienas izdevumi, gluži tāpat kā, piemēram, mājsaimniecības pienākumi ir jādala uz pusēm vienādi, cits atbalsta ģimenes modeli, kurā apgādnieks un izdevumu plānotājs ir vīrietis, savukārt sieviete – mājas pavarda uzturētāja. Lai nesaskaņas atrisinātu, svarīgākais ir spēt runāt par savām izjūtām atklāti, kā arī būt gataviem rast kompromisu,” stāsta eksperts.

Mani neapmierina mūsu intīmā dzīve!

CITI ŠOBRĪD LASA

“Ir grūti to atzīt, bet kopš bērna piedzimšanas mūsu ikdienā ļoti pietrūkst intīmas tuvības, kaisles un romantikas. Man gribētos mīlēties vairāk, biežāk un spontānāk, tomēr, kad es neesmu nogurusi, tad mājās nav partnera vai arī viņš grib atpūsties, un otrādi. Tas ir nomācoši,” atklāj Līga (27).

Kā skaidro Malini Bhatia, portāla Marriage.com galvenā redaktore un attiecību konsultante, laika gaitā intīmās dzīves krīze piemeklē teju katru pāri, kas īpaši saasinās pēc mazuļa ienākšanas ikdienā. “Ja tā vietā, lai mīlētos, pāris strīdas par to, ka nenodarbojas ar seksu gana bieži un gana kvalitatīvi, biežāk vajadzētu radīt tuvībai labvēlīgus apstākļus. Jā, trūks spontanitātes, bet mīlēšanās būs un notiks, pamazām atdzīvinot arī kādreizējo attiecību dzirksteli, kas uz laiku bijusi apdzisusi,” iesaka eksperte.

“Ir neiespējami ieteikt īstos vārdus sarunai ar partneri, tāpēc ka tādu vienkārši nav. Ir tikai process, kurā abi var mācīties viens otru un paši sevi saprast, lolot un cienīt. Nevis cīnīties, bet apvienoties kopīgam problēmas risinājumam. Tieši tāpat kā psihoterapijas procesā, arī divu mīlnieku tuvībā var cerēt, ka abpusēju pūļu rezultātā mazinās trauksme un pretenzijas, pieaug paļāvība un notiek pārmaiņas. Vārdi ir tikai forma, kas atrod sevi, kad saturs ir nobriedis un gatavs izpausties savā vienīgajā, unikālajā, spontānajā veidā,” komentē psihoterapeite Benita Griškeviča.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.