Gidons Krēmers (1947) – kamermūzikas festivāla “Kremerata Musica” dibinātājs 4


Krēmers ir ieskaņojis vairāk nekā̄ 120 albumu, no kuriem daudzi guvuši atzinību un atnesuši spožajam interpretam vairākus prestižus, starptautiskus apbalvojumus. Pasaulslavenais latviešu vijolnieks, “Grammy” balvas ieguvējs instrumenta spēli sāka mācīties pie sava tēva un vectēva jau agrā bērnībā.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Emīla Dārziņa mūzikas skolas un Dāvida Oistraha Maskavas konservatorijas absolvents ir uzstājies visās pasaules slavenākajās koncertzālēs ar ievērojamākajiem Eiropas, Āzijas un ASV orķestriem. 1981.gadā viņš Lokenhauzā dibināja kamermūzikas festivālu, kas kopš 1992.gada saucas “Kremerata Musica”, bet 1997. gadā – kamerorķestri “Kremerata Baltica”, lai atbalstītu un veicinātu Baltijas valstu talantīgo jauno mūziķu izaugsmi.

Patlaban Gidons Krēmers kopā ar “Kremerata Baltica” uzturas koncertturnejā Čīlē, jūlija sākumā koncertēs Sočos, bet 9. jūlijā būs dzirdams un redzams Senās mūzikas festivāla koncertā Rundālē.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.