“Tukuma piena” direktors Ints Poškus: “Ražošanā šogad ieviesām jaunus piena proteīna dzērienus un biezpiena sieriņus. Proteīns – tā ir pasaules modes lieta.”
“Tukuma piena” direktors Ints Poškus: “Ražošanā šogad ieviesām jaunus piena proteīna dzērienus un biezpiena sieriņus. Proteīns – tā ir pasaules modes lieta.”
Foto – Ivars Bušmanis

Baudai un veselībai 6

“Food Union”, kas apvieno trīs ražotnes, šogad ražošanā ieviesis vairākus jaunus produktus. Kā stāsta “Food Union” viceprezidents stratēģijas un biznesa attīstības jautājumos, Rīgas Piena kombināta valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs, jau vairākus gadus piena produkti vairs nav tikai tradicionāli lietojamie piens, kefīrs, biezpiens un krējums, bet tirgū arvien vairāk ienāk dažādi jauni produkti jogurtu, desertu, saldējuma kategorijās un to galvenie divi vadmotīvi ir baudīšana un veselīgums. Proti, tie ir produkti, kas domāti sevis palutināšanai vai kā daļa no veselīga dzīvesveida. “Trīs galvenās jomas, uz kurām koncentrējamies: vairāk olbaltumvielu, mazāk cukura, mazāk tauku un 0% transtauku,” stāsta Staņēvičs.

Reklāma
Reklāma
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
Lasīt citas ziņas

Šogad galvenais jaunums “Food Union” produktu klāstā bijis ar proteīnu bagātinātais “Lakto PRO” – raudzēts piena produkts, kas bagātināts ar dabisku piena proteīnu un vit­amīniem, tādējādi piemērots ikdienas lietošanai kā veselīga uzkoda vai spēka avots cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu un ne tikai profesionāliem sportistiem. “Lakto PRO” sastāvā ir 20 grami jeb viena porcija dabiska piena proteīna. Produkts tiek ražots no augstākās kvalitātes Latvijas piena, pievienojot L.acidophilus un Bifidobacterium pienskābās baktērijas, un tas bagātināts ar vit­amīniem A, B6, B12, D un folijskābi, kā arī nesatur konservantus.

Šogad “Food Union” arī pilnveidojis jogurtu “Rasēns” sastāvu, samazinot pievienoto cukuru gandrīz divreiz, kā arī, atsaucoties sporta entuziastu pieprasījumam, divkārt samazinājis cukura daudzumu ar proteīnu bagātinātajam dzērienam “Lakto PRO”. Lai uzlabotu piena un jo īpaši saldējuma produktu sastāvu, jau pirms trim gadiem “Food Union” pārskatījis visu piena un saldējuma produktu receptūras un atteicies no pievienotām sintētiskām piedevām (krāsvielām, aromātvielām u. c.). Gadu vēlāk “Food Union” bija pirmais nozares uzņēmums, kas publiski paziņoja, ka atsakās ražošanā izmantot augu taukus, kas satur transtaukskābes. Šo iniciatīvu novērtēja Latvijas Ārstu biedrība un pasniedza “Food Union” “Veselības gada balvu 2015” par nozīmīgu ieguldījumu sabiedrības veselībā, atsakoties no transtauku lietošanas piena produktu ražošanā. Vēl jāpiebilst, ka zīmola “Kārums” biezpiena sieriņu klāstam šogad pievienojies biezpiena sieriņš “Kārums” ar vaniļas garšu un par 30% mazāku tauku daudzumu. “Kārums” ir pirmais saldējums Latvijā, kura galvenā sastāvdaļa – 50% – ir augstvērtīgs biezpiens, kas ir olbaltumvielu un kalcija avots.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ražotāju prognozes liecina – veselīguma tendences tikai attīstīsies un iedzīvotāji gribēs pirkt aizvien ekoloģiskākus produktus. Tiesa, daudziem tas nozīmēs arī cenas un kvalitātes samērību. Skaidrs ir viens – ražotāji gatavi piedāvāt tirgū aizvien jaunus un veselīgus produktus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.