Rabarberu, rozīņu un apelsīnu ievārījums 0

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas

– 2 kg rabarberu, 450 g bezkauliņu rozīņu, 2 apelsīni, 1 citrons, 2,5 kg cukura.

Pagatavošana.

Rabarberus nomazgā un sagriež 2,5 cm garos gabaliņos. Ieliek lielā katlā un apkaisa ar cukuru, pievieno rozīnes un citrona un apelsīnu rīvētu miziņu un sulu.

Samaisa ar koka karoti.

Uzliek vāku un tur stundu. Tad vāra uz lēnas uguns, bieži apmaisot, apmēram 45 minūtes.

Sapilda tīrās, siltās burciņās un nekavējoties aizvāko.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.