Toms Strazdiņš pie dēla egles, ko, tāpat kā karpu dīķi (fonā) un senču ozolus, gatavs upurēt, lai tikai dzelzceļš nepienāktu pavisam tuvu mājām.
Toms Strazdiņš pie dēla egles, ko, tāpat kā karpu dīķi (fonā) un senču ozolus, gatavs upurēt, lai tikai dzelzceļš nepienāktu pavisam tuvu mājām.
Foto – Artis Drēziņš

– Cik māju būs jānojauc? 13


– Tas būs skaidrs gada beigās. Latvijā kopumā ne vairāk par desmit, Ķekavas novadā – ne vairāk par divām mājām. Ar to īpašniekiem jau esam sazinājušies, bet mums ir vienošanās ar viņiem vārdus neizpaust.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Lasīt citas ziņas

– Dzelzceļa līnija būs iežogota. Bet ja tas žogs ies gar pašu mājas sienu? Par neērtībām arī kaut ko kompensēsiet?

– Katrs gadījums tiks vērtēts. Tāpēc lūdzam visus, īpaši tos, ko skar mūsu projekts, zvanīt pa “RB Latvija” mājas lapā esošiem telefoniem, rakstīt pēc tur minētās adreses, kaut vai sūtīt elektronisku vēstuli. Nekāda speciāla iesnieguma forma nav nepieciešama. Jūs esat mūsu klienti, un mūsu pienākums ir rast risinājumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Ja kaut ko atsavināsiet, kā to kompensēsiet?

– Pēc tirgus cenām, ko noteiks vērtētājs. Atsavinot vērtēs visus ar to saistītos izdevumus. Kompensācija būs tik liela, lai par to varētu nopirkt līdzīgu īpašumu citur.

– Ja īpašumu dzelzceļš pāršķels uz pusēm?

– Katru gadījumu vērtēs. Ja kādu īpašuma daļu nevarēs izmantot, to atsavinās un par to pienāksies kompensācija. Tiks būvētas pārejas, tuneļi. Jāsaprot, ka tik brīvi, kā mēs staigājam pāri dzelzceļiem un arī autoceļiem, normāli Eiropā nestaigā. Un mēs brīnāmies, ka Latvijā tik daudz cilvēku uz ceļiem un sliedēm iet bojā! Ar laiku arī uz šosejām parādīsies žogi. Pie tā vajadzēs pierast.

– Vai jums neliekas, ka jaunā dzelzceļa līnija pāršķeļ Latviju divās daļās? Kad sāksies karš ar Krieviju, tā būs robeža starp latviešiem un krieviem…

– Mūsuprāt, dzelzceļa līnija nesadala Latviju, tā savieno Latviju ar Eiropu.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.