Zupa sanāk bieza, smaržīga un ļoti sātīga.
Zupa sanāk bieza, smaržīga un ļoti sātīga.
Foto: Kate Šterna

Ļoti sātīga bebra zupa 0

Šī recepte ir ne tikai ļoti ātra, bet arī lieliski piemērota, ja jāpagatavo gaļa ar specifisku aromātu. Šoreiz tās ir bebra ciskas. Milzīgo grauzēju (27 kg) nomedīju pavasara bebru medībās ar suņiem. Skaidrs, ka tik lielai mātītei arī pakaļkājas ir gana gaļīgas.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas lielai zupai (4 l)

Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Lasīt citas ziņas

• Aptuveni kilograms bebra gaļas
• 6–7 vidēji kartupeļi
• Liels sīpols
• Liela paprika
• Ķiploka galviņa
• 1 burkāns
• 1–2 paciņas saldēto dārzeņu pēc izvēles (ja sastāvā ir burkāni, tad svaigs burkāns atsevišķi nav vajadzīgs)
• Garšvielas: 2 tējk. sāls, 1 tējk. cukura, 1 tējk. malto piparu, 5–6 kadiķogas, 1 tējk. maltā ingvera, pāris vidējas lauru lapas
• Garšaugi: pētersīļi, dilles, kindza; pašās beigās var pievienot arī puravus un vēl vairāk ķiploku; asuma cienītāji var pievienot arī čili piparus

Pagatavošana

Foto: Kate Šterna
CITI ŠOBRĪD LASA

Atkausē gaļu. Labāk ir nepārforsēt un atkausēt, turot ledusskapī. Tas aizņems divas dienas, bet gaļa būs kā svaiga. Turpretī, ja kausēšanu paātrina, ieliekot maisu ar gaļu siltā ūdenī vai mikroviļņu krāsnī, tā kļūst irdena un zaudē daļu garšas īpašību. Ja gatavojamies vārīt zupu, atkausēšanas paņēmiens varbūt nav kritisks, bet citkārt pie tā tomēr jāpiedomā.

Lielā kastrolī liek vārīties ūdeni, pieliek lauru lapas, sāli, cukuru, maltos piparus un kadiķogas. Pietiks ar diviem litriem. Ja būs nepieciešams, pēc tam varēs papildināt.Atkaulo gaļu, sagriež strēmelēs un samaļ gaļas mašīnā, izmantojot sietu ar vislielākajiem caurumiem. Sanāks gandrīz kā kapātā, nevis maltā gaļa. Uz pannas izkausē un apbrūnina sviestu, kurā pēc tam apcep kapāto gaļu kā mērcei.

Cepot pievieno pētersīļus, kindzu, dilles, ķiplokus – trīs četras daiviņas, maltos piparus un ingveru.

Foto: Kate Šterna

Kad gaļa izcepta, to ieber vārošā ūdenī un sāk griezt dārzeņus. Sākumā sagriež un sviestā apcep sīpolus. Atliek malā. Tad sagriež kartupeļus un liek zupā. Pievieno saldētos dārzeņus pēc gaumes un atkarībā no tā, cik bieza zupa patīk.

Pēc dažām minūtēm pieliek ceptos sīpolus. Tad seko paprika un visbeidzot puravi un vēl papildus saspiesti ķiploki. Jo vairāk garšvielu, jo labāk! Zupa sanāk bieza, smaržīga un ļoti sātīga!

Foto: Kate Šterna



Vairāk lasiet žurnālā Medības

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.