Receptes / Saldie ēdieni

Publicitātes foto

Ābolu drupaču kūka 0

Recepti iesaka kulinārijas eksperte Signe Meirāne

Šī vasara Latviju lutinājusi gan ar laikapstākļiem, gan labu ogu un augļu ražu. Dārzos sācies ābolu laiks. Ko ar tiem iesākt, kad pirmā ābolu kāre pārvarēta un svaigā veidā tie vairs “nelien iekšā”? Ar gardu ābolu drupaču kūkas recepti dalās kulinārijas eksperte un “Rimi Gardēde” Signe Meirāne.

Sastāvdaļas

  • olas – 2 gab.
  • olu dzeltenumi – 4 gab.
  • brūnais cukurs – 180 g
  • malts kanēlis – 1 tējk.
  • sviests (izkausēts un nedaudz atdzesēts) – 200 g
  • kviešu milti – 200 g
  • vidēji rupji rudzu milti – 80 g
  • jūras sāls – šķipsniņa
  • āboli (nomizoti, iztīrīti, sagriezti gabaliņos) – 200 g
  • plūmes (bez kauliņiem, sagrieztas gabalos) – 200 g
  • mellenes – 100 g

Drupačām:

  • kardamona pāksts sēkliņas (saberztas) – 4 gab. (vai 1/4 tējk. kardamona pulvera)
  • kviešu milti – 105 g
  • rudzu milti – 90 g
  • lazdu rieksti (samalti) – 45 g
  • marcipāns – 60 g
  • Demerara cukurs – 100 g
  • auksts sviests – 120 g

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko ar sviestu un izbārsti ar miltiem (gan pamatni, gan malas) vai izklāj ar cepamo papīru.
  2. Drupačām bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem iestrādājot miltus sviestā, veido drupačas.
  3. Saputo olas un olu dzeltenumus ar cukuru un kanēli 6‒7 minūtes, līdz masa ir gaisīga. Mikserim lēnām darbojoties, pievieno izkausēto sviestu, pēc tam iemaisi abu veidu miltus ar sāli.
  4. Lej mīklu formā, izlīdzini, uzliec ābolus, plūmes un mellenes. Uzber drupačas, no sākuma liekot lielākās un beigās visu aizpildot ar mazajām drupačām, kas bļodas apakšā. Cep krāsnī apmēram 40 minūtes.
SAISTĪTĀS RECEPTES