Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Kraukšķīgie plūmju sainīši 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 225 g kviešu miltu
  • 120 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēdamkarotes piena
  • šķipsna sāls

Pildījumam:

  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 80 g mandeļu miltu
  • 100 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 1 ola
  • 300 g plūmju
  • 1 ēdamkarote piena
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, sāli un cukuru. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu (tam jābūt aukstam!) un veido drumstalas. Pievieno olas dzeltenumu, pienu un izmīca viendabīgu mīklu. To saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī aptuveni uz stundu.
  2. Kamēr dziest mīkla, gatavo pildījumu. Bļodiņā sajauc mandeļu un kviešu miltus, pievieno sviestu un samaisa. Iejauc olu un samīca viendabīgā mīklā. Liek ledusskapī atdzesēties.
  3. Iepriekš sagatavoto mīklu izveltnē apļa formā (var veidot vairākus nelielus aplīšus), liek uz plāts, tad ziež pildījumu, ko noklāj ar gabaliņos sagrieztām plūmēm. Mīklas malas uzloka uz augšu, lai veidotos sainīši. Mīklu apslaka ar pienu un uzbārsta cukuru.
  4. Sainīšus cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni pusstundu, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna un pildījums pacēlies. Pasniedz karstus kopā ar saldējumu.
SAISTĪTĀS RECEPTES