Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Dzērveņu un ābolu pīrāgs 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 150 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 1 olas dzeltenums

Pildījumam:

  • 150 g dzērveņu
  • 4 āboli
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 g cukura
  • 2 ēdamkarotes mannas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 10 g vaniļas cukura

Virsai:

  • 4 olu baltumi
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Mīklai mīkstu sviestu sajauc ar olas dzeltenumu un cukuru, tad pievieno miltus. Vislabāk mīklu mīcīt ar rokām, jo tā vieglāk noķert mirkli, kad sastāvdaļas sajaukušās un mīkla atlec no trauka malām. Gatavo mīklu ieklāj veidnē tā, lai būtu aptuveni 2 cm augstas maliņas, un ievieto ledusskapī uz pusstundu atpūsties.
  2. Tikmēr dzērvenes savāra ar cukuru. Ūdens peldē uzvāra krēmu no olu dzeltenumiem, saldā krējuma, cukura un vaniļas cukura. Pievieno mannas putraimus un atdzesē. Nomizo un sagriež ābolus.
  3. Kad mīkla atpūtusies, veidni liek cepeškrāsnī un cep 170 ºC 10 minūtes. Tad virsū liek dzērveņu ievārījumu, ābolus un pārlej ar vaniļas krēmu, turpina cept 30 minūtes.
  4. Gatavai kūkai liek virsū ar cukuru un šķipsniņu sāls saputotus olu baltumus un cep vēl 10 minūtes.
SAISTĪTĀS RECEPTES