Receptes / Mērcītes

Foto: Aija Geida
Pikantais tomātu čatnijs 0
Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- tomāti – 500 g
- sarkanie sīpoli – 250 g
- ķiploks – 2 daiviņas
- ingvera sakne – 2 cm
- brūnais cukurs – 100 g
- sarkano vīnogu etiķis – 75 ml
- malti melnie pipari – ½ tējkarote
- maltas krustnagliņas – šķipsniņa
- augu eļļa – 1 ēdamkarote
- sāls – 1 tējkarote
Pagatavošana
- Ingveru, sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. Tomātus sagriež mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek pannā ar biezu apakšu un uz lēnas uguns karsē, līdz masa kļūst tumīga un tumša.
- Pilda mazās, tīrās burciņās. Vāciņus uzskrūvē, kad čatnijs jau atdzisis. Ledusskapī var glabāt mēnesi. Labi garšo kopā ar grilētu gaļu.