Receptes / Mērcītes

Foto: Aija Geida

Pikantais tomātu čatnijs 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • tomāti – 500 g
  • sarkanie sīpoli – 250 g
  • ķiploks – 2 daiviņas
  • ingvera sakne – 2 cm
  • brūnais cukurs – 100 g
  • sarkano vīnogu etiķis – 75 ml
  • malti melnie pipari – ½ tējkarote
  • maltas krustnagliņas – šķipsniņa
  • augu eļļa – 1 ēdamkarote
  • sāls – 1 tējkarote

Pagatavošana

  1. Ingveru, sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. Tomātus sagriež mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek pannā ar biezu apakšu un uz lēnas uguns karsē, līdz masa kļūst tumīga un tumša.
  2. Pilda mazās, tīrās burciņās. Vāciņus uzskrūvē, kad čatnijs jau atdzisis. Ledusskapī var glabāt mēnesi. Labi garšo kopā ar grilētu gaļu.
SAISTĪTĀS RECEPTES