Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Aveņu sacepums 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 500 g saldētu aveņu
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes maltu mandeļu
  • 200 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Atdala olu dzeltenumus, bļodā ātri saputo ar cukuru, līdz maisījums kļūst bāli dzeltens. Pievieno maltās mandeles un samaisa.
  2. Katlā ielej saldo krējumu un uzvāra uz straujas liesmas. Tiklīdz krējums uzvārījies, katlu noceļ no uguns un krējumu iecilā olu maisījumā, nepārtraukti putojot (olu dzeltenumi nedrīkst uzvārīties!).
  3. Mērci pārlej avenēm, kas ieliktas veidnē. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 20 minūtes.
SAISTĪTĀS RECEPTES