Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Viktorija Kožemjakina

Sirsniņdienai! Sulīga burkānkūka ar krēmsieru un ogām 0

Vēlies Valentīndienā pārsteigt savu mīļoto ar gardu pārsteigumu? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar “Elvi” piedāvā burkānkūkas recepti!

Sastāvdaļas

  • 150 ml rapšu eļļas
  • 50 g cukura
  • 120 g brūnā cukura (var izmantot balto)
  • 3 olas
  • 20 g vaniļas cukura
  • 210 g pilngraudu kviešu miltu
  • 1,5 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • 240 g smalki sarīvētu burkānu
  • 50 ml paniņu
  • Sauja rupji sakapātu valriekstu
  • Sauja rozīņu
  • 180 g krēmsiera
  • 150 g rikotas siera
  • 1 ēdamk. medus
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • Ogas rotāšanai

Pagatavošana

  1. Samaisi eļļu ar cukuru un olām viendabīgā maisījumā. Pievieno rīvētus burkānus, samaisi. Pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli un sāli, visu samaisi.
  2. Pielej paniņas, pievieno valriekstus un rozīnes, samaisi un izlej cepamā formā.
  3. Cep cepeškrāsnī (160 C grādos) aptuveni 45 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu – iedur kociņu, ja tas iznāk ārā tīrs un mīkla nelīp klāt, tad kūka gatava.
  4. Kūku atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Pagatavo krēmu – saputo vai samaisi rikotu ar krēmsieru, medu un kanēli, un liec to kūkai virsū, izlīdzina ar karoti piešķirot krēmam formu pēc savas izvēles. Rotā ar ogām. Labu apetīti!
SAISTĪTĀS RECEPTES