Receptes / Saldie ēdieni

Foto: ekrānuzņēmums

Mājās gatavota saldā rulete ar aprikožu džemu un zemesriekstiem 0

Šī saldā ēdiena pagatavošana ir vienkārša, bet tas ir neticami garšīgs! Ja neizturami ir sagribējies apēst kaut ko saldu un mājās ir dažas no sastāvdaļām, ir vērts to noteikti pagatavot! Aprikožu džemu var aizstāt arī ar citām garšām – zemeņu vai ķiršu, kā arī riekstus izmantot citus – pēc savas gaumes.

Šīs ruletes kopējais pagatavošanas laiks ir vien 20 līdz 25 minūtes!

Sastāvdaļas

  • Iebiezināts piens – 380 ml
  • 2 olas
  • Sviests – 100 grami
  • Milti – 150 grami
  • Cepamais pulveris – 1 tējkarote

Pildījumam:

  • Viens vidēja izmēra citrons
  • Aprikožu džems – 200 grami
  • Zemesrieksti – 150 grami

Pagatavošana

  1. Traukā liek iebiezināto pienu, pievieno olas un samīcītu sviestu. Visu samaisa līdz viendabīgai masai.
  2. Pievieno caur sietu izkaisītus miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisa.
  3. Cepeškrāsns pannā klāj cepamo papīru un tajā kārtīgi ieveido mīklu – tā, lai nebūtu kunkuļu un tā būtu viendabīgā slānī. Liek pannu cepties cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep aptuveni 15 minūtes.
  4. Kamēr biskvīts cepas, sāk gatavot pildījumu. Blenderī liek riekstus, džemu un sagrieztu citronu daiviņās ar mizu (bet bez sēkliņām). Sablenderē visu salīdzinoši viendabīgā masā, bet tā, lai riekstu gabaliņi paliek neliela izmēra.
  5. Kad biskvīts ir izcepies, izņem pannu no cepeškrāsns un uzreiz vienmērīgā slānī smērē virsū sagatavoto pildījumu.
  6. Svarīgi! Kamēr mīkla ir silta un nav atdzisusi, mīklu “sarullē”, veidojot ruleti. Pēc tam ļauj tai dažas minūtes atdzist un sagriež šķēlītēs.

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.

SAISTĪTĀS RECEPTES