Receptes

Publicitātes foto

Čorizo un tomātu ievārījums 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • ķirštomātiņi – 250 g
  • čorizo (spāņu vai portugāļu vītinātā desa; var izmantot arī veģetāro) – 80 g
  • mazs sarkanais sīpols – 1 gab.
  • sakapāts čili – ¼ pāksts
  • augu eļļa
  • citrona sula – no puscitrona
  • tomātu biezenis – 30 g
  • Dansukker Tumšais sīrups – 20 g
  • ūdens – 50 ml
  • Dansukker Ievārījuma cukura – 250 g

Pagatavošana

  1. Čorizo sakapā sīkos gabaliņos un apcep zeltainu. Sarkano sīpolu nomizo un sasmalcina. Čili attīra no sēklām un arī sasmalcina. Abus liek atsevišķā, uzkarsētā pannā un apcep eļļā.
  2. Ķirštomātiņus sasmalcina un pievieno dārzeņiem. Pievieno arī citrona sulu, tomātu biezeni, sīrupu un ūdeni. Cep aptuveni 3 minūtes.
  3. Pievieno Ievārījuma cukuru, apcepto čorizo un, ik pa laikam apmaisot, turpina cept vēl 5 minūtes. Lej tīrās izkarsētās burkās, cieši aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.
SAISTĪTĀS RECEPTES