Receptes / Konservējumi

Foto: SHUTTERSTOCK

Mājās gatavots lečo no tomātiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 4–5 kg tomātu
  • 4–5 kg paprikas
  • 1 glāze nerafinētas eļļas
  • 1,5 ēdamkarotes etiķa
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sāls

    Pagatavošana

    1. Nomazgā tomātus, izgriež kātiņu vietas un sablendē (vai samaļ gaļasmašīnā). Masu liek katlā un uz lēnas uguns vāra.
    2. Papriku nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni un plēksnītes, sagriež pusgredzenos.
    3. Tomātu masai pieber sāli, cukuru, pielej eļļu un etiķi, samaisa un pagaršo. Var papildināt ar garšvielām, kas patīk. Pievieno papriku un vāra 10–15 minūtes, lai paprika neizjuktu, bet saglabātu struktūru.
    4. Lečo vēl karstu pilda burkās, uzliek vākus un karsē katlā ar ūdeni (1 l burkas 20 minūtes). Cieši aizvāko, apgriež otrādi, sasedz un ļauj lēni atdzist.
    5. Ja gribas asumiņu, pievieno smalki sagrieztu čili (pirms tam izņem sēklotni).
      SAISTĪTĀS RECEPTES