Receptes

Foto: PantherMedia/Scanpix/LETA

Marinēti kabacīši ziemai bez pasterizēšanas 0

Autore: Anna Skariņa

Sastāvdaļas

  • Kabači
  • Dilles
  • Ķiploki
  • Lauru lapas
  • Melno piparu graudi
  • Čili pipars
  • 9% etiķa – 2 ēdamkarotes (katrai litra burkai)

Marinādei (viena litra pagatavošanai):

  • sāls – 1 ēdamkarote
  • cukurs – 1,5 ēdamkarotes

Pagatavošana

  1. Kabači rūpīgi jānomazgā un tiem jāapgriež galiņi. Nomazgā un sagatavo arī dilles un ķiplokus.
  2. Katrā sterilizētā litra burkā liek dilles, 3 ķiploka daiviņas, gabaliņu čili pipara, 1 lauru lapu, 8 piparu graudus.
  3. Kabačus sagriež ripās (aptuveni 1 cm biezumā) un ļoti blīvi saliek burkās. Pa virsu uzliek sasmalcinātas dilles.
  4. Katrā burkā ieliek metāla ēdamkaroti un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc tam ūdeni nolej. Šo ūdeni vēlams izmantot marinādes gatavošanai. Katram litram ūdens pievieno 1 ēdamkaroti sāls un 1,5 ēdamkarotes cukura. Tad vēlreiz karsē ūdeni, līdz tas sasniedzis vārīšanās temperatūru.
  5. Katrā burkā ielej 2 ēdamkarotes etiķa, tad lej karsto marinādi. Burkas aizvāko, apgriež otrādi un silti sasedz, līdz tās pilnīgi atdzisušas. Lai labi garšo!
SAISTĪTĀS RECEPTES