Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Nevainojama recepte – marinēti ķirbji 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 1 kg notīrīta ķirbja
  • 15 ķiploka daiviņu
  • 150 ml ābolu etiķa
  • 100 ml eļļas
  • 100 ml ūdens
  • 150 g cukura
  • 20 g sāls
  • 6–8 pētersīļa zariņi
  • 1 čili

    Pagatavošana

    1. Ķirbi sagriež palielos kubiņos, ķiplokus, pētersīļus un čili sasmalcina. Katlā ielej ūdeni, etiķi, eļļu, pievieno sāli un cukuru. Uzvāra un ieliek ķirbja kubiņus.
    2. Atkal uzvāra, tad noregulē mazu liesmu un vāra 30 minūtes, ik pa laikam katlu sakratot. Beidzot vārīt, pieber ķiplokus, čili un pētersīļus, uzvāra un noņem no uguns.
    3. Karstus ķirbjus saliek burkās, hermētiski noslēdz un atdzesē, silti sasegtus.
      SAISTĪTĀS RECEPTES