Receptes / Pamatēdieni
            Foto: SHUTTERSTOCK
    Dārzeņu sacepums 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 cukīni
 - 2 tomāti
 - 2 sīpoli
 - 1 sarkanā paprika
 - 1 zaļā paprika
 - 1 baklažāns
 - 2–3 ķiploka daiviņas
 - 50 g cietā siera
 - olīveļļa
 - lauru lapas
 - timiāns
 - sāls, pipari
 
Pagatavošana
- Baklažānu sagriež šķēlītēs, apsāla un atstāj uz 10 minūtēm. Arī cukīni sagriež šķēlēs.
 - Sīpolus sīki sagriež, papriku un tomātus – gabaliņos. Eļļā apcep sīpolus un sakapātas ķiploka daiviņas. Pievieno cukīni, papriku, nosusinātus baklažānus, tomātus, timiānu, sāli un piparus.
 - Dārzeņus pārliek ietaukotā veidnē, pa starpām liekot lauru lapas, pārslaka ar eļļu.
 - Cep cepeškrāsnī 180–200 °C aptuveni pusstundu. Pārkaisa ar rīvētu sieru un pacep vēl dažas minūtes, lai siers pakūst.