Receptes / Pamatēdieni

Foto: Joe Gough/SHUTTERSTOCK

Spageti ar malto gaļu un burkāniem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 400 g spageti
  • 400 g maltās gaļas
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 kārba konservētu tomātu
  • pusglāze dārzeņu buljona
  • 30 g cietā siera
  • olīveļļa
  • timiāns
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sakarsētā eļļā apcep malto gaļu, pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus un sīpolu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas, sāli, piparus, timiānu. Visu vēl nedaudz pacep. Pieliek konservētos tomātus, pielej buljonu, lēni vāra 10 minūtes, bieži apmaisot.
  2. Spageti izvāra sālsūdenī, nokāš. Ja nepieciešams, mērcei pievieno vēl sāli un piparus. Spageti iemaisa mērcē. Pasniedzot pārkaisa sarīvētu sieru.
SAISTĪTĀS RECEPTES