Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Ļoti gardas mājās gatavotas zivs kotletes rīvmaizē 0

Sastāvdaļas

  • Baltās zivs (saida, mintajs, karpa u.c.) maltā masa – 600 grami
  • Vidējs sīpols – 1 gab.
  • Dažas šķēles baltmaizes – 2 vai 3 gab.
  • Ķiploku daiviņas – 1-2 gab.
  • Sviests – 30 grami
  • Eļļa – cepšanai
  • Piens – 100 ml
  • Ola – 1 gab.
  • Rīvmaize – pēc nepieciešamības
  • Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Maizei nogriež garoziņas, mīkstumu iemērc traukā ar pienu. Samaļ zivs masu.
  2. Maltu baltās zivs masu sajauc ar olu, ar izmērcēto maizi, ko iepriekš mazliet notecina, ar smalki sasmalcinātu sīpolu, kas nedaudz pannā apcepts sviestā, ar sarīvētu svaigu ķiploku, sāli un pipariem.
  3. No iegūtās masas formē kotlešu formu un apvīļā traukā ar rīvmaizi.
  4. Cep uz vidējas uguns, uz pannas eļļa vai sviestā apmēram 7 minūtes no katras puses.
  5. Pasniedz ar rīsiem, kartupeļiem, kartupeļu biezeni – pēc izvēles. Neaizmirsti par zaļajiem salātiem!
SAISTĪTĀS RECEPTES