Receptes

Foto: Shutterstock

Mājās gatavots liellopa gaļas burgers 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • Kotletei:
  • 1 kg maltas liellopa gaļas
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes Vusteršīras mērces
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 6 ēdamkarotes majonēzes
  • 6 ēdamkarotes saldās čili mērces
  • Pildījumam:
  • 8 kausētā siera plāksnītes
  • 8 burgermaizītes
  • Tomāti
  • Marinēti gurķi
  • Grauzdēti sīpoli
  • Ledussalāti
  • Sarkanais sīpols

    Pagatavošana

    1. Gaļai pievieno sasmalcinātu sīpolu, piparus, sāli un Vusteršīras mērci. Visu sajauc un ļauj 30 minūtes atpūsties ledusskapī.
    2. Kad tas izdarīts, veido kotletes (var ar rokām, bet jāielāgo, ka tām jābūt blīvām, tāpēc ērtāk izmantot speciālo kotlešu spiedi). Tās liek uz uzkarsēta grila un apcep no abām pusēm brūnas.
    3. Tad uz vienas puses liek siera šķēli un vēl pacep, kamēr siers izkūst. Kamēr siers kūst, burgermaizīti pārgriež uz pusēm, uzmet uz restītēm nedaudz apgrauzdēt.
    4. Uz vienas no maizes pusītēm kārto salātus un dārzeņus, kurus sirds vēlas. Tiem virsū liek mērci, tad kotleti ar sieru. Uzliek otru maizes pusīti un siltu apēd.
      SAISTĪTĀS RECEPTES