Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Grūbas ar pākšaugiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 150 g grūbu
  • 100 g kaltētu pupiņu un zirņu
  • 100 g selerijas saknes
  • 100 g saldētas kukurūzas
  • 3 saulē kaltēti tomāti eļļā
  • 3 svaigi tomāti
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote timiāna un raudenes
  • 1 lauru lapa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Pākšaugus un grūbas iepriekš izmērcē aukstā ūdenī. Burkānu nomizo un sagriež kubiņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina. Saulē kaltētos tomātus sagriež strēmelēs. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež kubiņos.
  2. Uz pannas uzkarsē pāris karošu eļļas, kas pārlieta saulē kaltētajiem tomātiem, ieliek lauru lapu, sīpolus, burkānu un seleriju un apcep, līdz burkāna gabaliņi kļūst košāki.
  3. Pievieno pārējās sastāvdaļas, uzliek vāku un uz mazas liesmas sautē aptuveni 50 minūtes. Sāli pieber beigās.
SAISTĪTĀS RECEPTES