Receptes

Foto – Anda Krauze

Drumstalas ar mandeļu miltiem un rudzu rīvmaizi 0

Ilze Briede uzskata, ka saimniece ir mājas sirds un dvēsele. Viņa saimnieko bijušajā Blomes maizes ceptuvē. Saimniece mums piedāvā neierastu, bet gardu recepti saldajam ēdienam.

Sastāvdaļas

  • mandeļu milti – 200 g
  • rīvmaize – 200 g
  • medus – 3 ēd. k.
  • sviests – 200 g
  • cukurs (labāk brūnais) – 3 ēd. k.
  • milti vai auzu pārslas – 3 ēd. k.

Pagatavošana

  1. Visu sajauc, mīklu plānā kārtā liek uz cepešpannas un cep līdz gatavībai. Gatavu, atdzisušu cepumu sadrupina, liek traukā, virspusi pārlej ar sakultu skābo krējumu un cukuru.
  2. Kārto ar ogām – jāņogām, upenēm, zemenēm, avenēm, dzērvenēm (pēc vēlēšanās un iespējām, var arī ar saldētām ogām).
SAISTĪTĀS RECEPTES