Receptes

Foto: Māra Ziemele

Krēmsiera sirsniņas ar svaigām zemenēm 0

Gaidot Valentīndienu vai gluži vienkārši tāpat – palutināt sevi un mīļoto, veselīga dzīvesveida iedvesmotāja, bloga “Ēdam skaisti” autore Māra Ziemele dalījusies ar ļoti gardu recepti – krēmsiera sirsniņām, kas pildītas ar svaigām zemenēm vai zemeņu ievārījumu.

Māra sniedz dažus padomus, lai sirsniņas izdotos ideālas!

  • Pildījumu neliek pārāk daudz, cepot tas tas var iztecēt.
  • Ja mīklu pirms tam izrullē, tad sirsniņas būs plakanākas, līdzīgas cepumiem.
  • Pildījumu var mainīt pēc saviem ieskatiem, piemēram, uz biezu ievārījumu.

Sastāvdaļas

  • Paciņa kārtainās mīklas (konkrētajā receptē izmantota bezrauga)
  • Krēmsiers – 100 grami
  • Saldinātājs (šajā receptē izmantots 10 pilieni “flavor drops”, respektīvi 2 karotītes stēvija/cukurs vai tml.) + garšai kripatiņa vaniļas
  • Dažas svaigas zemenes
  • Ola vai piens maliņu apsmērēšanai

Pagatavošana

  1. No kārtainās mīklas izspiež sirsniņas ar piparkūku formiņu, ja nav, to var darīt izmantojot papīra šablonu.
  2. Sajauc krēmsieru ar saldinātāju.
  3. Katrai sirsniņai ar nazi iegriež “kontūru” gar maliņām.
  4. Ar tējkaroti viducī iesmērē krēmsieru un pa virsu pārber smalki sagrieztas zemenes.
  5. Cep 175 grādos zeltainas apmēram 10 minūtes.
SAISTĪTĀS RECEPTES