Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Māra Ziemele
Krēmsiera sirsniņas ar svaigām zemenēm 0
Gaidot Valentīndienu vai gluži vienkārši tāpat – palutināt sevi un mīļoto, veselīga dzīvesveida iedvesmotāja, bloga “Ēdam skaisti” autore Māra Ziemele dalījusies ar ļoti gardu recepti – krēmsiera sirsniņām, kas pildītas ar svaigām zemenēm vai zemeņu ievārījumu.
Māra sniedz dažus padomus, lai sirsniņas izdotos ideālas!
- Pildījumu neliek pārāk daudz, cepot tas tas var iztecēt.
- Ja mīklu pirms tam izrullē, tad sirsniņas būs plakanākas, līdzīgas cepumiem.
- Pildījumu var mainīt pēc saviem ieskatiem, piemēram, uz biezu ievārījumu.
Sastāvdaļas
- Paciņa kārtainās mīklas (konkrētajā receptē izmantota bezrauga)
- Krēmsiers – 100 grami
- Saldinātājs (šajā receptē izmantots 10 pilieni “flavor drops”, respektīvi 2 karotītes stēvija/cukurs vai tml.) + garšai kripatiņa vaniļas
- Dažas svaigas zemenes
- Ola vai piens maliņu apsmērēšanai
Pagatavošana
- No kārtainās mīklas izspiež sirsniņas ar piparkūku formiņu, ja nav, to var darīt izmantojot papīra šablonu.
- Sajauc krēmsieru ar saldinātāju.
- Katrai sirsniņai ar nazi iegriež “kontūru” gar maliņām.
- Ar tējkaroti viducī iesmērē krēmsieru un pa virsu pārber smalki sagrieztas zemenes.
- Cep 175 grādos zeltainas apmēram 10 minūtes.