Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Ābolkūka ar citrona garšu 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 5 āboli
  • 2 citroni
  • pūdercukurs

Mīklai:

  • 125 g sviesta
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1–2 olas
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • vanilīns

Pagatavošana

  1. Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un mīklu uz 40 minūtēm ieliek ledusskapī. Tad mīklu izņem, sadala divās daļās un plāni izrullē.
  2. Pirmo mīklas kārtu liek uz plāts. Uz tās kārto lielās šķēlēs sagrieztos ābolus, kas pirms tam katra apmērcēta no viena citrona izspiestajā sulā. Āboliem pārliek otru mīklas kārtu. Liek cepeškrāsnī un cep kādas 40 minūtes.
  3. Tikmēr no otra citrona sulas un pūdercukura pagatavo šķidra krējuma konsistences glazūru. Pārlej kūkai un vēl mazliet patur krāsnī.
SAISTĪTĀS RECEPTES