Receptes / Mērcītes

Foto: Pixabay

Mērce ar aso papriku 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • ābolu etiķis – 125 ml
  • augu eļļa – 125 ml
  • svaiga asā paprika – 3 pākstis
  • svaigs koriandrs – saišķītis
  • maltas ķimenes – ½ tējkarote
  • pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Etiķi sakuļ ar ķimenēm, sāli un pipariem. Aso papriku pārgriež gareniski uz pusēm, iztīra sēklas un serdi. Ar asu nazi sagriež plānās strēmelēs, pēc tam strēmeles šķērsām sagriež sīkos kubiciņos un pieber mērcei.
  2. Kuļot maisījumus, pakāpeniski pielej eļļu. Puto tik ilgi, kamēr mērce viegli sabiezē. Beigās pievieno sasmalcinātu koriandru.
SAISTĪTĀS RECEPTES