Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Siltie pupiņu salāti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Pākšaugi – gan pupiņas, gan zirņi – ir bagātīgs olbaltumvielu, šķiedrvielu un minerālvielu avots, tajos netrūkst arī vitamīnu. No tiem pagatavoti ēdieni ir sātīgi un ar lielu enerģētisko vērtību. Kādēļ lai kaut ko nepagatavotu no pupiņām?!

Sastāvdaļas

  • pupiņas – 250 g
  • konservēti sagriezti tomāti savā sulā – 250 g
  • konservēta kukurūza – 200 g
  • paprika – viena maza vai puse no vidējas
  • ķiploks – 1 daiviņa
  • saldais krējums – 100 ml
  • kaltēts majorāns – 1 ēdamkarote
  • malti melnie pipari – pustējkarote
  • sāls – 0,5–1 tējkarote

Pagatavošana

  1. Pupiņas izmērcē un izvāra mīkstas. Papriku sagriež sīkos salmiņos. Ķiploka daiviņu smalki sakapā.
  2. Visas salātu sastāvdaļas liek katlā un uzkarsē. Pievieno garšvielas, noslēdz uguni un ļauj salātiem pastāvēt 10 minūtes. Pasniedz siltus!
SAISTĪTĀS RECEPTES