Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Salāti ar olīvām un šķiņķi 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • galviņa romiešu salātu
  • galviņa Batāvijas salātu
  • 2 tomāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • 100 g melno un zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 100 g salami desas
  • 50 g šķiņķa
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • 5 bazilika zariņi
  • pipari, sāls, cukurs

Pagatavošana

  1. Cieti novāra olas. Saplucina salātu lapiņas. Sīpolus sagriež plānos gredzenos, tomātus daiviņās. Salami sagriež salmiņos, plānās šķēlītēs sagriezto šķiņķi saplucina. Nolobītas olas sagriež četrās daļās. Dažas olīvas pārgriež uz pusēm, citas atstāj veselas. Visas sagatavotās salātu sastāvdaļas liek uz šķīvjiem.
  2. Pagatavo mērci: balzametiķi sajauc ar sāli, cukuru un maltiem melnajiem pipariem. Intensīvi maisot ar putojamo slotiņu, sīkā strūklā pielej olīveļļu.
  3. Salātiem pārlej mērci, pievieno bazilika lapiņas.
SAISTĪTĀS RECEPTES